Projectes destacats

Emprenedoria social a Nou Barris – ESDIS

El projecte ESDIS té per objectiu apropar l’emprenedoria social a persones de més de quaranta-cinc anys del Nou Barris – Barcelona.

El projecte s’impulsa conjuntament amb l’entitat CEPS Projectes Socials i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona – Comissionat d’economia social i solidària (Barcelona Activa).

 

El projecte ESDIS, sorgeix com a resposta a una necessitat socioeconòmica de Nou Barris amb una alta taxa d’atur en persones major de 45 anys. Amb la finalitat de mostrar com les empreses socials poden aportar  creixement econòmic amb  responsabilitat social i ambiental.
L’Objectiu del projecte ESDIS és donar suport a l’emprenedoria social de Nou Barris, per tal de reduir la taxa d’atur  i, per tant, contribuir a la seva inclusió laboral i social.

Col·lectiu a qui s’adreça el projecte:

 

• Han estat principalment dones i homes majors de 45 anys  en risc social de la ciutat de Barcelona .

 

Han participat 30 persones en el programa, que han pogut adquirir competències d’emprenedoria social i habilitats socials claus pel seu desenvolupament professional. La formació proposada ha  combinat  la part d’aprenentatges amb la part de coneixement pràctics amb xerrades fetes per persones que estan impulsat projectes d’innovació social a la cituta de barcelona com – menjador ca la rosa, bici clot, batec mobility, trevol, alencop, cooperativa de consum el llevat, klem reciclatge, la cistella de pa.

El projecte ha incorporat  10 accions de sensibilització a Nou Barris amb  xerrades per apropar a la ciutadania l’emprenedoria social.

 

Finalment, s’ha fet una jornada de tancament i reflexió que ha permès als més de 60 participants poder analitzar noves formes d’entendre l’economia, l’emprenedoria i l’impacte social.

Nou paràgraf de text.

Organitza:

Amb el suport de:

Amb la col·laboració: