Projectes destacats

Ens ajudem a créixer

En el marc del projecte Aps Promovent la cultura de pau  AVALON i MEDIAM fem una aposta per recuperar les relacions dels infants amb el programa de Coaching.

En aquest programa, cada estudiant de cinquè acompanyara un infant de segon. Amb aquest espai s’han fomentat les relacions entre estudiants de diferents cursos, creant un espai per millorar habilitats i per teixir les relacions que l’aïllament havia deteriorat.

Un estudiant de cinquè realitzant la valoració de la sessió al costat d’infant de segon i es fomenta un diàleg molt ric entre ells.

En el marc del projecte – APS Promovent la cultura de pau, dissenyem els objectius i una metodologia, tot i que són els participants els que al final determinen com evoluciona i com es desenvolupa el procés d’aprenentatge

 

Tal com afirma M. Carme Boqué, la mediació té una part de ciència i una part d’art, és a dir, una part de coneixement i una part de creativitat, molt pròpia també dels infants i joves.

Què ens ha sorprès?

Dels estudiants de segon ens ha sorprès les seves ganes d’aprendre i com han creat un vincle especial amb el seu mentor. També havíem percebut que aquests infants necessitaven atenció i sentir-se escoltats i han gaudit aquest espai individualitzat on ells eren els protagonistes.

 

Dels estudiants de cinquè ens ha fascinat la seva responsabilitat i la seva motivació en el projecte. Des del primer dia han preparat tots els materials per les sessions, han compartit els llibres que més els hi agradaven, han ajudat a millora la lectura, l’escriptura i la comprensió matemàtica i el més important: han connectat amb els infants de segon que mentoritzaven. A més a més, s’han espavilat per aprendre com explicar i compartir el que saben. Han descobert, amb alguna frustració en alguns moments, que ensenyar és difícil i que requereix una gran dosi de paciència.

Tàndem treballant la comprensió lectora en un magnífic dia solejat!

Projecte d’acompanyament 5è- 2n.

Aquestes sessions han servit per millorar l’autonomia, la responsabilitat, la capacitat d’escoltar i la de connectar amb els altres. Creiem que és important crear espais per tornar a connectar els infants i joves, famílies i professorat després d’aquest període d’aïllament que ens ha portat la pandèmia.

 

La llibreta del Coach com a projecte es queda a l’escola, amb la idea que sigui un projecte sostenible en el temps i que dos grups més agafin el relleu el pròxim any.

Organitza:

Amb la col·laboració::